Rocks & Kleurrijke gebieden

Plaza Blanca

Behalve al die hier voor genoemde mooie soorten natuur heeft dit deel van Amerika nog heel veel rotsen en kleurrijke gebieden te bieden.

En ja alle staten in dit deel hebben wel het een en ander, en ja er zijn wederom bestemmingen die alleen met AWD te doen zijn, maar ook wederom diverse mooie formaties die met elk ander vervoer mogelijk zijn.

direct aan de HW 89

HW 89

Cathedral Gorge

En net als de hoodoo, slot canyon of arch zijn de rotsformaties uiteenlopend qua vorm, hoogte en kleur. En ook de rotsformaties zijn onderhevig aan erosie. Alleen gaat dit heel langzaam. Bij de hoodoos en badlands wisselt het per jaar, bij de rotsformaties kan het jaren, tientallen jaren of nog langer duren alvorens er iets veranderd.

TH White House voor Nautilus & Paria River

Sulpher Creek

De meest bekende formaties zijn uiteraard Yosimite en Capitol reef. Maar ook de Grand Canyon zal niet zo snel veranderen. Wel daar waar de woeste Colorado rivier stroomt, daar zal je in de loop van jaren veranderingen kunnen zien maar dan moet je op een bootje de rivier over varen om dat de ervaren.

Coyote Gulch

Coyote Gulch

Coyote Gulch

Spire & Needle

Als een rotsformatie dan na vele jaren veranderd brokkelen er mede door aardverschuivingen af en vormen dan de in Amerika bekende needles. Dit zijn dan ook een soort hoodoo maar dan uit stevig materiaal en veel hoger en breder.

Hier is zo een Needle. Goed te zien dat dit deel ooit deel uitmaakte van de rotsformatie erachter

Van dit soort natuur is er niet zo veel in dit deel van Amerika.

Hetzelfde geldt voor de zogenaamde Spire, ook een soort hoodoo of needle maar toch weer heel anders. Kijk hieronder maar eens naar een paar exemplaren.

Devils Golfball

Secret Spire

Kodakchrome Basin

Kleurrijke gebieden

In het overzicht zal je de betreffende needles en spires tegen komen.

Nu heb je dus kennis gemaakt met de Hoodoo, Badlands, Slot Canyon, Arch, Cliff Dwelling en Rocks, maar er is nog meer moois te ontdekken n.l. de kleurrijke gebieden. Het zijn er niet zo veel maar wel zeer de moeite waard om het te gaan bezoeken. Valley of Fire is er een van, dit is tevens een State Park waar entree voor betaald moet worden.

Dit is de Fire Wave in het park Valley of Fire, op zo'n 75 km vanaf Las Vegas

Persoonlijk vind ik dit het mooiste park van heel USA. Het heeft echter een heel groot nadeel en dat is de temperatuur. 40 graden en hoger vanaf een uur of 10/11 zijn heel gewoon. Dit betekend veel eten en drinken en goede bescherming van je lichaam om uitdroging of ziektes te voorkomen. Er is nauwelijks schaduw dus de zon schijnt de hele dag door. Ondanks dit nadeel zijn we er in het verleden 4 keer geweest want het is te mooi om te missen.

Diverse mooie figuren zoals de Olifant of de kussende slangen liggen vlakbij de weg.

Ook de Wave is een niet al te lange wandeling. Pasterl canyon of de Slot Canyon zijn eveneens na een korte wandeling te bewonderen.

Maar loop gewoon ergens heen en dan kom je vaak de moois mogelijke formaties of figuren tegen zoals de Fire en Spider Arch.

Enkele andere mooi gekleurde gebieden zijn b.v. Painded mines (Colorado) The Wave (Utah) Devils Garden (Utah) Yant Flat (Utah) en nog enkele moeilijk bereikbare plaatsen zoals Rainbow Valley en Buckskin Hollow.

soort Bryce nabij Kanab

Losee Canyon nabij Bryce Canyon

Tropic

deel van de Fire Wave

Great Wall in Waterhole Canyon

Little Finland

Egypt hoodoos

The Wave

Valley of Fire en andere kleurrijke gebieden

Paint Mines

South Scale Ridge