klik op foto's voor vergroting

op deze foto zie je goed dat er links ook hoodoos gestaan hebben. alleen de harde top is op de grond achter gebleven

Blue Canyon

Hoodoo & Badland

Deze 2 gaan in principe altijd samen want het Badland (Indiaanse betekenins voor slecht land) bestaat uit zandsteen of klei en door de erosie ontstaan er in de loop van de tijd Hoodoos omdat het meest zachte materiaal weg geblazen of weg geregend wordt en de hardere stukken blijven staan en vormen zo een soort pilaren in Engels Hoodoo.

Trona Pinacles

Hoodoo aan HW 89

Studhorse Point

Omdat Badland en Hoodoos onderhevig zijn van de weersomstandigheden veranderd het landschap per jaar al naar gelang hoeveel het gewaaid en of geregend heeft.

Zo zijn wij 3 jaar achter elkaar in de Blue Canyon geweest en steeds zag het er anders uit. Maar geen nood de volgende hoodoos zijn zich dan alweer aan het vormen en zo zou je elk jaar erheen kunnen gaan en dan is alles weer als nieuw.

Kijk maar eens op onderstaande foto, daar zie je dat er in de verte alweer nieuwe Hoodoos zich aan het vormen zijn.

Blue Canyon

Paint Mines Colorado

South Scale Ridge Colorado

De Badlands en dus meestal ook de Hoodoos liggen in de dessert en kunnen vaak alleen maar met een AWD of 4WD bereikt worden. Tevens dien je te beschikken over een goed richtingsgevoel of een compass of nog eenvoudiger over een GPS.

Maar gelukkig zijn er enkele Badlands ook met al het andere vervoer te bereiken. Wel even door wat onverharde paden maar die zijn dan kort en goed berijdbaar.

Maar ook dan moet je en compass of GPS hebben om de groepen te vinden en vooral om je auto terug te vinden. Wij hebben het met een goed richtingsgevoel (een markant punt) en een compass gedaan dus geen nood je komt er wel.

In het overzicht zal ik dit, en alle andere info die je nodig hebt, vermelden

 

De Na Zin Badlands

Bisti Nord Badlands

Lybrook Badlands

Ooit was dit geheel een berg c.q. heuvel uit klei en zand. Ook hier is de erosie goed te zien, kijk maar eens links waar de nieuwe hoodoos tevoorschijn komen.

Meer info en locaties van de Badlands en hoodoos zie je hier

Hoodoos

Een impressie van de looks of a hoodoo

Badlands & Arches