PER 15 NOVEMBER 2021 GAAT DEZE SITE VERVALLEN.

WIL JE TOCH IN DE TOEKOMST NOG INFO OVER usa WILLEN HEBBEN GA DAN NAAR:

www.west-amerika.jouwweb.nl

klik op de foto's voor vergroting

Ameri-kaja, zo klint het leuker dan Amerika-ja. Maar hoe je het ook noemen wilt, dit is een site over de enerverende natuur in het zuidwesten van Amerika (USA)

Tot dit deel van dit land met onbegrensde mogelijkheden behoren de volgende staten:

Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico en Utah.

Secret Spire 2 (Moab)

En dan wat de natuur betreft:

Velen van jullie zullen wellicht al eens gehoord hebben, of misschien ben je er al geweest, van Bryce Canyon, Yosimite, Grand Canyon, Zion of andere bekende nationale parken. En ja je zult ze moeten gaan bezoeken want het zijn stuk voor stuk geweldige stukken natuur.

 

Alleen..........1 dag per park is beslist veeeeeeeel te weinig. Zion bijvoorbeeld heeft zoveel te bieden dat je er 4 dagen kunt verblijven en dan zijn er nog legio mogelijkheden buiten de parkgrenzen waar je ook nog eens minimaal 2 dagen plezier kunt beleven aan de natuur. Hetzelfde geldt voor Bryce Canyon. 2 a 3 dagen in het park en even zoveel dagen buiten het park. Want direct erbij liggen Red Canyon, Lossee Canyon en Castro Canyon. Net zo mooi als Bryce, maar dan gratis.

En ook Grand Canyon en Yosimite hebben veel in de aanbieding waardoor je er meerdere dagen zou moeten blijven. Dus doe me een plezier en doe niet als je Japanners: uitstappen-foto maken- en weer verder gaan.

Vanaf de volgende pagina's zal ik je tonen dat de welbekende parken te combineren zijn met veel meer en vaak mooiere natuur.

 

En die natuur dat zijn: Hoodoos, Cliff Dwellers, Slot Canyon, Arches, Badlands en andere zeldzaam mooie natuur.

Kijk maar eens goed naar de bovenste foto, wat een kleuren, wat een vormen, wat een natuur. Ook de andere foto's geven je al een beeld wat de natuur in deze staten van Amerika zowat inhouden.

Gila Cliff Dwelling

Er is echter een ding dat ik zeker vermelden moet: Veel van de natuur is te vinden in de woestijnen en vaak alleen maar bereikbaar met een auto die All Wheel of 4 Wheel aangedreven is en ook nog eens over een hoge bodemvrijheid moet beschikken.

Op de volgende pagina's zal ik deze zogenaamde off road bestemmingen duidelijk aangeven. Dit houd niet in dat je zonder AWD of 4WD nergens komt want er zijn ook met normaal vervoer legio mogelijkheden om veel van deze natuur te ontdekken.

San Jose Badlands

South Scale Ridge

Maar voordat je naar Amerika gaat zul je moeten weten wat er zoal nodig is en wat je moet doen vanuit huis. De voorbereiding dus. Hoe en wat? dat zie je hier.

Esta, permit (vergunning), welke auto, waarheen vliegen, wat vooraf reserveren en alle andere vragen worden daar beantwoord.

Buckskin Gulch Slot Canyon

Spookey Canyon Arizona

En dan nu is het tijd voor de uitleg omtrent de diverse natuur en de bestemmingen, waar liggen ze en wat is dan mijn uitvalbasis. Welk vervoer en hoeveel tijd heb ik nodig om dit te gaan ontdekken.

Op de volgende pagina's ga ik je dit allemaal vertellen.

Pentagon aka Babylon Arch

Hot Spring Arizona

naar volgende pagina  Hoodoo& Badland